Aktuális hírek

Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

Az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulók beíratása

2024. április 18-án és 19-én 8.00-17.00 óra között
lesz iskolánkban.

Minden 2024. augusztus 31-ig a 6. életévét betöltő gyermek számára kötelező az általános iskolai beiratkozás, azokat kivéve, akik számára az Oktatási Hivatal engedélyezte a további egy évi óvodai ellátást. Tanköteles gyermekét a szülő a fenti időszakban köteles beíratni a lakóhelye szerinti kötelező felvételt biztosító vagy a választott általános iskola első évfolyamára.

A következő dokumentumokra szükség lesz a beíratáshoz:

Amennyiben a letölthető dokumentumok kinyomtatása gondot okoz, az iskolában is van lehetőség a nyomtatványok kitöltésére.

A nem körzetünkbe tartozó kisgyermekek szülei egy előzetes adatfeltöltéssel segíthetik a beiratkozás folyamatát. (A Tihanyban és Balatonakaliban állandó lakcímmel rendelkezőkre ez nem vonatkozik, az ő adataik előzetesen feltöltésre kerültek.) Amennyiben a szülő/gondviselő szeretne ezzel a lehetőséggel élni,  az előzetes adatfeltöltés legkésőbb 2024. április 19. 16:00 óráig meg kell, hogy történjen. Fontos, hogy a beiratkozáson mindenképpen meg kell jelenni személyesen és az adatok hitelességét igazoló dokumentumot be kell mutatni. 

Az előzetes adatfeltöltés folyamatáról itt találnak egy Oktatási Hivatal által kiadott segédletet: Letöltés>>

A diákigazolvány igénylése:

Kérjük, gyermekükkel keressék fel a legközelebbi okmányirodát, ahol a gyermekről igazolványképet készítenek, továbbá kapnak egy NEK adatlapot (Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap). 

Ott a következő okmányokra lesz szükség:

  • gyermek születési anyakönyvi kivonata és érvényes lakcímkártyája, személyi igazolványa,
  • a szülő érvényes személyi igazolványa, vagy útlevele, vagy jogosítványa,
  • a szülő érvényes lakcímkártyája.

Megjegyzés: Amennyiben még nincs a gyermeknek személyi igazolványa, abban az esetben mindkét szülőnek jelen kell lennie az okmányirodában a diákigazolvány ügyintézésénél!